Bekentenissen van een klantenservice medewerker – deel 3

Visitekaartje

Dit is een belangrijke, zo niet de belangrijkste taak van een medewerker klantenservice. Jij bent het eerste contact wat de klant met jouw bedrijf heeft.
Klanten merken het als medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf en gemotiveerd en enthousiast aan het werk gaan.

Je kan alleen maar goed zijn in jouw werk als je je op je plek voelt binnen jouw bedrijf en gelooft in de dienst die je levert. (Of, je moet zó goed kunnen acteren, zo goed dat je de acteerrol van je leven hebt gemist in de serie Game of Thrones!?). De medewerker die geen vertrouwen heeft in de dienst die geleverd wordt, kan dat dan ook niet overbrengen op de klant. De klant wordt onzeker van een klantenservice medewerker die hakkelt en helemaal als er daarbij ook nog twijfeltaal gebruikt wordt. Het even niet direct weten van een antwoord is helemaal niet erg. Dit kan je ook gewoon aan de klant aangeven. “Ik weet het antwoord niet, ik vraag/kijk dit even voor u na. Heeft u een ogenblik?” (Zonder verkleinwoordje alsjeblieft!)

Ik dwaal of, ik werd even afgeleid, ik wilde zoveel dingen tegelijk vertellen. Visitekaartje, daar ging het om. Jij bent het Visitekaartje van jouw bedrijf. De rest waren gewoon wat tips. Doe ermee wat je wilt?.

Geef een reactie