Codelogic wint voor de vierde keer de FD Gazelle Award

Je hebt bedrijven die hard groeien. Aan die laatste categorie deelt Het Financiële Dagblad jaarlijks FD Gazellen Awards uit. Bij het Beverwijkse softwarebedrijf Codelogic staan er inmiddels vier, netjes op een rij. En dus, zo formuleert het FD het zelf, draagt het bedrijf bij aan ‘de trots van de mkb-sector’.

,,Heeft u zich al ingeschreven?” Wie het kantoor aan de Beverwijkse Noorderweg binnenstapt, wordt met klem verzocht het formulier naast de deur in te vullen. De bezoekerslog is nieuw en onderdeel van het pakket maatregelen waarmee de ontwikkelaar van callcenter-software onlangs twee nieuwe certificaten verdiende.

Met het belangrijkste certificaat bewijst het bedrijf dat het voldoet aan hoge eisen voor databescherming en waarborging van de privacy, vertelt mede-eigenaar Daniël Cools. Dat begint dus bij het nauwkeurig registreren van bezoekers en hun aankomst- en vertrektijden. ,,Dan weet ik wie ik moet bellen als er iets verdwenen is.”

Als softwareontwikkelaar heeft Codelogic de hoge veiligheidsstandaard ook doorgevoerd in haar product. Niet onbelangrijk, want in callcenters wordt met een schat aan persoonlijke gegevens gewerkt. Bovendien zijn die gegevens in sommige branches zo gevoelig dat alles in het werk dient te worden gesteld om misbruik te voorkomen.

‘Je moet met de billen bloot’

,,De farmacie bijvoorbeeld”, noemt Cools een sector die privacy extra hoog in het vaandel heeft staan. Met de software van Codelogic kunnen farmaceutische bedrijven eenvoudig voorkomen dat medewerkers patiëntgegevens onder ogen krijgen die niet voor hun ogen bestemd zijn. ,,Want niet alle helpdeskmedewerkers mogen alles zien.”

Naast veiligheid focust Codelogic zich op gebruiksgemak. ,,We leveren software die zoveel mogelijk vanuit één applicatie te bedienen is”, legt de mede-eigenaar uit. Helpdeskmedewerkers die de Beverwijkse software gebruiken, hoeven dus niet te switchen tussen programma’s om klanten te helpen en verzoeken en handelingen te registreren.

,,Heel spannend was het niet, want we kennen onze cijfers natuurlijk”, vertelt Cools over de FD-verkiezing waarbij 617 bedrijven werden bekroond. Deelname aan de verkiezing betekent dat er een accountant langskomt en de administratie grondig wordt doorgespit. ,,Je moet met de billen bloot. Maar we schamen ons niet. We werken transparant.”

Met klanten in negen landen is het bedrijf internationaal al flink actief, maar eigen verkoopkanalen in het buitenland ontbreken nog. ,,Die willen we dit jaar opzetten, misschien in Engeland of Duitsland.”

Bron: IJmuider Courant

Geef een reactie