15 tips om koel te blijven op de callcenter vloer

Bij lang niet alle callcenters is de klimaatbeheersing goed geregeld. Nu we weer richting het zomerse weer gaan (en het weer komkommertijd is) geven we je hier een aantal tips om koel te blijven tijdens je werk.

1. USB ventilator

Je kunt tegenwoordig overal van die leuke kleine desktop ventilators kopen die je bijvoorbeeld op je toetsenbord kunt aansluiten. Deze zijn in alle soorten en maten te krijgen en kunnen voor een grappige verkoeling zorgen.

2. Bakje meloen voor tussendoor

Vermijd grote maaltijden maar eet liever kleine beetjes tussendoor. Hoe groter de maaltijd, des te meer warmte je metabolisme produceert. Meloen smaakt eigenlijk altijd wel en zorgt er meteen voor dat je voldoende vocht binnen krijgt. Haal een Galia- een suikermeloen en een watermeloen om smaken af te wisselen en een heerlijke salade te maken.

3. Flesje in de vriezer

Haal zo’n klein flesje met een drinktuitje bij de pomp en bewaar deze als hij leeg is. Vul hem voor een kwart met water en leg hem plat in de vriezer. De volgende dag zal er van boven tot onder aan 1 kant een laag ijs zitten. Vul nu het flesje met je favoriete drankje, hij zal koel blijven tot onder aan de fles.

4. Koelelementen op je zitting

Neem een aantal koelelementen uit de koelbox mee en leg die op de zitting van je stoel. Leg er een handdoekje overheen voor meer comfort.

5. Komkommer met Aromat

Komkommer is lekker fris en van nature dorstlessend. Het gaat uitstekend samen met Aromat en zorgt ervoor dat je zouten weer aangevuld worden.

6. Schoenen in de vriezer

Een gek idee misschien, maar leg je schoenen/slippers ’s avonds voor je naar bed gaat in de vriezer. Je verliest veel warmte via je voeten (daarom is een voetenbadje zo heerlijk) en koude schoenen helpen hierbij.

7. Bananenijsjes

Snij een banaan in 3 of 4 stukken, steek er een sat├ęprikker of ijsstokje in en leg ze in de vriezer. Bananen bevatten belangrijke anti-oxidanten die het lichaam helpen koel te blijven.

8. Polsen onder de kraan

Ga elk uur even naar het toilet en houd je polsen onder de kraan. Hier lopen namelijk slagaders die het afgekoelde bloed snel door het hele lichaam transporteren.

9. Dagdromen over sneeuw

Ga achterover zitten en denk aan sneeuw en ijs. Onderzoek heeft aangewezen dat de gedachte aan sneeuw de lichaamstemperatuur kan verlegen.

10. Draai de ventilator om

In plaats van warme lucht in je gezicht te blazen, kun je de ventilator ook gebruiken om warme lucht juist weg te halen. Richt je ventilator naar het raam om het naar buiten te blazen. Koelere lucht zal van zelf jouw kant op komen.

11. Verkeerd gebruik plafondventilator

Veel mensen gebruiken een plafond ventilator helemaal verkeerd. Warme lucht trek namelijk van nature naar boven. Op warme dagen moeten de bladen dus tegen de klok in draaien om warme lucht naar boven te zuigen. Hierdoor ontstaat circulatie die de koele lucht via de muren naar beneden drukt. Op koude dagen wil je juist de warmte naar beneden drukken.

12. Doe het licht uit

Zo voor de hand liggend dat je het bijna zou vergeten. Lampen produceren namelijk meer warmte dan licht. Vaak is het door de zon licht genoeg dat je de lampen eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ook als je de zonwering omlaag hebt en het een beetje donker lijkt, zie je nog voldoende.

13. Natte lappen

Hang natte lappen (handdoeken ofzo) voor het raam. De lucht die binnen komt waaien koelt zo mooi af. Ook een bak water voor een ventilator zorgt dat de lucht afkoelt.

14. Koop een massagekussen

De meeste bureaustoelen hebben een vorm van schuim als kussen die misschien lekker zacht zitten maar ook de warmte vast houdt. Er zijn van de ergonomische stoelkussens met pitten erin, die niet allen goed voor je rug zijn, maar die ook heel goed de warmte van je, eh, achterste afvoeren.

15. Draag natuurlijke stoffen

Vaak wordt er van je verwacht ‘gepaste’ kleding te dragen en dat is maar goed ook. Ondanks dat je snel geneigd bent een bermuda te dragen met dit warme weer, zijn deze vaak gemaakt van vochtwerende en synthetische stoffen. Let daarom bij het aanschaffen van je zomerkleding op het materiaal waarvan het gemaakt is. Natuurlijke stoffen zoals katoen. linnen of zijde zijn over het algemeen veel koeler.

Geef een reactie