Nuon Klantenservice opnieuw COPC-gecertificeerd

De klantenserviceorganisatie van Nuon heeft per oktober 2014 met terugwerkende kracht het certificaat van het Customer Operations Performance Center (COPC) behaald. Nuon is de enige energieleverancier in Nederland die erin is geslaagd om dit prestigieuze certificaat voor de derde maal te bemachtigen. Nuon heeft een continue verbetering in haar dienstverlening laten zien en voldoet aan de COPC-standaard.

COPC is dé internationale standaard voor de kwaliteit en de prestaties van klantenservices en biedt een besturingsmodel voor serviceorganisaties. Het kwalificeert serviceorganisaties die uitblinken in kwaliteit, klanttevredenheid en operationele prestaties. COPC is gebaseerd op de ‘best practices’ van ruim 200 toonaangevende serviceorganisaties wereldwijd.

Cindy Kroon, directeur Nuon Klantenservice, is trots op het resultaat: “Een vereiste van COPC is dat we onze service continu en aantoonbaar blijven verbeteren. Het behalen van het certificaat heeft dit jaar een bijzonder tintje: dit jaar is Nuon gestart om haar bestaande klanten te belonen. En met succes! Onze klanten hebben zich massaal aangemeld. Dat heeft een behoorlijke impact gehad op onze operatie, aangezien we soms wel 40% meer calls kregen dan waar we op hadden gerekend. Die interesse in ons nieuwe product is natuurlijk geweldig, maar zorgt operationeel wel voor flinke uitdagingen. Het certificaat bewijst dat we de juiste acties hebben genomen in het belang van de klant. Het is tevens een mooi compliment voor onze medewerkers die echt het verschil maken voor onze klanten.”

Dr. Richard North, CEO COPC EMEA region: “Nuon Klantenservice is niet alleen erg goed in het oplossen van vragen van individuele klanten. Ze leggen ook de feedback van de klant vast en gebruiken deze om processen en beleid te verbeteren. Zo zorgt Nuon ervoor dat ze beter voldoet aan de behoeften van de klant en het een gemakkelijker bedrijf is om mee te werken. Veel organisaties zeggen dat ze dit doen, maar bij Nuon is het dagelijkse praktijk.”

Nuon Klantenservice

De Klantenservice verleent service aan klanten van Nuon, onder meer door het factureren van door Nuon geleverde producten en diensten, het verwerken van mutaties en het afhandelen van klantvragen. De klantenserviceorganisatie is het loket van Nuon voor zakelijke en consumentenklanten en bepaalt daarmee voor een belangrijk deel de beeldvorming en tevredenheid over Nuon. Nuon Klantenservice telt circa 800 medewerkers en maakt daarnaast gebruik van externe capaciteit via Webhelp. Nuon Klantenservice is gevestigd in Alkmaar, Amsterdam (zakelijke markt), Arnhem en Leeuwarden. In 2011 behaalde Nuon Klantenservice als eerste in de energiemarkt het COPC-certificaat voor zijn gehele serviceorganisatie.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met ruim 4.400 medewerkers circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude, en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall.

Bron: Nuon.com

Geef een reactie