Webhelp overgenomen door GBL

De van oorsprong Franse Webhelp Group, gespecialiseerd in business process outsourcing (bpo), wordt overgenomen door de Belgische investeringsmaatschappij Groupe Bruxelles Lambert. De huidige aandeelhouder, het Amerikaanse fonds KKR, stapt uit.

GBL betaalt uiteindelijk 800 miljoen euro voor een belang van 61% in de Franse klantcontact dienstverlener Webhelp, meer dan analisten hadden verwacht. Die gingen eerder uit van een bedrag van 600 miljoen euro, aldus De Tijd. Webhelp wordt gewaardeerd op 2,4 miljard euro. GBL verwacht de overname in de loop van het vierde kwartaal van 2019 af te kunnen ronden.

Vijftigduizend medewerkers in 35 landen

Webhelp is opgericht in 2000 en actief in business process outsourcing en houdt zich bezig met klantendiensten, call centers, telemarketing, relatiebeheer en bedrijfsprocessen. Het bedrijf heeft ruim vijftigduizend medewerkers in 35 landen en werkt onder meer voor Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, ING, Vattenfall, Vodafone, La Redoute, Michael Kors en Valentino. Vorig jaar werd er 1,8 miljard euro omzet gedraaid.

GBL is het beursgenoteerde investeringsfonds van de families Frère en Desmarais. Het betaalt volgens de zakenkrant De Tijd zo’n 600 miljoen euro voor Webhelp en krijgt daarvoor zestig procent van de aandelen in handen. Het is de grootste participatie in een niet-beursgenoteerd bedrijf dat GBL ooit nam.

Geef een reactie