Klantenservice V&D ontsnapt niet aan reorganisatie

Deze week kondigde V&D nieuwe maatregelen aan om de algehele kosten naar een lager niveau te kunnen brengen en om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende online markt. Als gevolg daarvan komen op het callcenter in Amsterdam vijftig van de 450 arbeidsplaatsen te vervallen. De overige personeelsleden krijgen te maken met een loonsverlaging van 5,8 procent. Naar verluidt zijn er al gesprekken gevoerd met de vakbonden over deze actuele herstructurering. Anderhalf jaar terug schrapte V&D al eens 169 banen tijdens een reorganisatie.

Er verandert verder niets in de klantenservicestrategie naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen, volgens Inge van Langelaar, manager Corporate Communications van V&D. De ontslagen zijn onderdeel van een ontslaggolf van ca. 170 banen om het bedrijf weer winstgevend te maken. In juli 2014 werd het distributiecentrum in Aduard (Groningen) al gesloten. Alle 109 medewerkers daar verloren hierdoor hun baan. De activiteiten werden overgeheveld naar het nieuwe en moderne distributiecentrum in Nieuwegein. Daarnaast was men van plan om op het Service Center van V&D in Amsterdam ongeveer 60 van de 475 arbeidsplaatsen te laten vervallen.

”We betreuren dat door deze aangekondigde maatregelen gedwongen ontslagen niet te vermijden zijn”, stelt bestuursvoorzitter Jacob de Jonge. Volgens hem werd het verlies van vorig jaar vooral veroorzaakt door een inefficiënt ingericht inkoopproces, hoge kosten in logistieke activiteiten en het Service Center. De reorganisatie bij V&D komt volgens Martijn den Heijer, onderhandelaar bij CNV Dienstenbond, niet uit de lucht vallen. ”Het gaat al langere tijd niet goed met het grootwinkelbedrijf”, zegt de vakbondsman.

V&D kampte lange tijd met een stoffig imago, maar zag zijn marktaandeel afgelopen jaren toch weer groter worden. Naar eigen zeggen wordt het herstel echter bemoeilijkt door de aanhoudende recessie en een blijvend laag consumentenvertrouwen in Nederland.

In totaal werken er bij V&D bijna 5000 mensen.

Geef een reactie